THE SHOW – A tribute to ABBA


Jubileumsturné – 50 år

Året är 1974 i Brighton, England. Europa har röstat fram låten Waterloo som den slutgiltiga vinnaren av Eurovision Song Contest. Här är berättelsen om legendariska ABBA som under de följande decennierna blivit en av de bästsäljande popgrupperna i världshistorien (endast The Beatles som sålt mer). Låten Waterloo blev gruppens stora genombrott och följdes av en lång lista med hits som tog plats på topplistor världen över. ABBAs aktiva karriär blev relativt kort, men musiken och historien fortsätter nu 50 år efter att den började.

2024 är det 50 år sedan ABBAs genombrott. Den här jubileumsshowen bjuder på en kavalkad av ABBAs största hits genom åren så som Waterloo, SOS, Mamma Mia, Dancing Queen, Money Money Money och Knowing Me Knowing You. Utöver de hitsen kan publiken förvänta sig flera överraskningar från ABBAs imponerande låtkatalog.

THE SHOW skapades 2001 och har sedan dess haft nästan 20 år av imponerande framgångar över hela världen. Med cirka 800 konserter i 50 länder på alla världens fem kontinenter och med mer än två miljoner sålda biljetter har THE SHOW gett ABBAs musik ny framgång och nytt liv till fans i alla generationer.

THE SHOW
”ABBA är kända och älskade över hela världen. Från början ville vi hylla denna bedrift genom att skapa den perfekta illusionen av det ursprungliga ABBA. Publiken kommer att få uppleva, så som vi tror, hur ABBA skulle se ut med modern teknik och ljussättning. Men fortfarande med det fantastiska och välkända ABBA-ljudet”, Kenneth Svoldgaard, producent för THE SHOW.

THE SHOW är inte bara en ”billig” look-a-like-hyllning till ABBA. Det som skiljer showen från mängden är i första hand de två sångerskor som inte bara ser ut som originalen, utan också sjunger så som Agnetha och Anni-Frid att även de mest kritiska fans måste kapitulera.

“THE SHOW is the best ABBA tribute band I’ve ever seen.”
HOLLYWOOD BOWL REVIEW

“THE SHOW belongs to the absolute ‘crème de la crème’ of ABBA cover bands.”
LASSE WELLANDER: ABBA’S MAIN GUITARIST ON TOUR AND RECORDS

“I think THE SHOW is the best ABBA cover act that has ever been done! The band is very professional, and the production is awesome!”
MATS RONANDER: GUITARIST AND VOCALIST ON THE ABBA TOURS

Malmö, Baltiska Hallen
19 april 2024 kl 19.00
Biljetter

THE SHOW A Tribute to ABBA 19 april 2024 i Malmö flyttas till Baltiska Hallen, information har gått ut via mejl till berörda biljettköpare!