Je m’appelle Agneta

Kliv in i Emma Hambergs fantastiska universum när succéromanen blir teater. En befriande och inspirerande föreställning om kvinnokroppen, vänskap, kulturkrockar, att bejaka livet, friheten att få vara sig själv och göra som man vill! När Emma Hamberg roman ”Je m´appelle Agneta” utkom 2021 var succén ett faktum. Berättelsen om en kvinna som slår sig fri från vardagens trista bojor och börjar njuta av livet rymmer både längtan och igenkänning. Boken har älskats av läsare och sålts i över 350 000 exemplar. I höst blir den omåttligt populära ”Je m´appelle Agneta” teater!

– Att Sveriges osynligaste kvinna får ta plats på scenen är så vackert. Den här föreställningen är Agnetas, och inget står i vägen för henne. Tillsammans med bästa Anna Blomberg ska här
hittas färger, vecklas ut vingar och levas fullt, jädra ut. Jag kan knappt bärga mig, säger författaren Emma Hamberg.

När den tokhyllade boken nu blir teater står det kvinnliga perspektivet helt i fokus. Huvudrollsinnehavarna Anna Blomberg och Dag Malmberg möts på scen som Agneta och Einar. Manus är skrivet av Marie Persson Hedenius och Anna Granath står för regi med en nästintill helt kvinnlig produktion.
”Je m´appelle Agneta” har premiär 26 september på Rival i Stockholm och spelas under hösten även i Göteborg och Malmö.

Varmt välkomna!

Föreställningen är ca 2h inklusive 20 min paus.

En scenversion baserad på succéromanen ”Je m´appelle Agneta” av Emma Hamberg
Regi Anna Granath
Manus Marie Persson Hedenius
Produceras av Lifeline

I rollerna:
Agneta: Anna Blomberg
Einar: Dag Malmberg

Nöjesteatern i Malmö
13 december kl 19
14 december kl  14.30 & 19
15 december kl 15
Biljetter