Helikopterrevyn – En bättre utsikt

En ny revytradition föds i Malmö när Kalle Lind – Sveriges mest revykunniga person – debuterar som manusförfattare till ”En bättre utsikt” med Helikopterrevyn. Den 27 september är det premiär på Nöjesteatern i Malmö.
 
”En bättre utsikt” med Helikopterrevyn är en 90-minutersresa som utifrån sketcher, sånger och monologer gör nedslag i välbekanta situationer och vardagsförtretligheter. Helikopterrevyn ger liv åt karaktärer och situationer som vi har stött på i såväl Malmömyllret som i vardagslivet i stort. Oavsett om du är en luttrad Malmöit, inrest Österlenare eller bara fascineras av livets mångsidighet i största allmänhet, bjuds du in till en kväll av humor, sång och reflektion. En bättre utsikt av omvärlden, helt enkelt!  
 
Med Kalle Lind i spetsen och en välkänd ensemble bestående av Sanna Persson Halapi, Charlotta Björck, Josef Törner och Mimi Terris utforskar vi samtidens puls. För regin svarar rutinerade Helena Röhr som med sina 20 års erfarenhet regisserat allt från opera till humor runt om i Sverige. Nu senast på Dalateatern i Falun. Den nyskrivna musiken står kompositör och kapellmästare Sigrid Abrahamsson för, som också kommer leda vårt Helikopterband på scenen.
 
Säkra din plats på resan, nu lyfter vi!
 
Föreställningen spelas på Nöjesteatern den 27 september till och med 20 oktober.  
 
Föreställningen är ca 90 minuter lång + paus.  
 
Medverkande
Kalle Lind: Författare, radioröst, krönikör som nyligen avslutat en omfattande och bejublad liveturné med egna podden ”Snedtänkt”.
Sanna Persson Halapi: Medverkade nyligen i ”Kejsarens nya kläder” på Malmö stadsteater men är också känd som Pax i ”Vintergatan” (SVT Barn) samt som kändisreseledaren Jolanta i ”HippHipp!”. Till sommaren spelar hon i farsen NÖTTER av Adde Malmberg på Fredriksdalsteatern i Helsingborg.
Charlotta Björck: Gjorde succé med sina briljanta karaktärer på SVT i egna humorserien ”Charlotta x 8” och nyligen i Lisa Aschans Netflix-film ”Tack och förlåt”. Just nu excellerar hon i TV4:s ”Bäst i test”.
Josef Törner: En mångfacetterad och dessutom genommusikalisk skådespelare som lamslagit publiken på Malmö och Uppsala stadsteater. Josef medverkar under våren i flera föreställningar på Svenska teatern i Helsingfors.
Mimi Terris: En urkraft till jazzsångerska med en humorådra som för tankarna till Monica Zetterlund. Mimi komponerar också musik och har medverkat i ”Om dessa väggar kunde cykla”, en hyllningsrevy till Hasse & Tage som Anagram Live producerade på Cirkus i Stockholm för ett par år sedan.
 
Kreativt team
Manus: Kalle Lind
Regissör: Helena Röhr
Kompositör & kapellmästare: Sigrid Abrahamsson
Scenograf & kostymdesign: Malin Kilhberg
Producent: Fanny Ramel, Anagram Live
Exekutiv producent: Kajsa Jönsson
Samproducent: Emelie Löfmark, Julius Production

Premiär 27 september
Nöjesteatern, Malmö
Biljetter