Ryska nationalbaletten

Tidernas mest populära balettklassiker, Svansjön, innehåller alla element som gjort klassisk balett berömd, den förtrollar fortfarande alla som ser den. En sagolik berättelse med överdådig scenografi och dans, och med odödlig musik av Tjajkovskij. Man kan med rätta säga att Tjajkovskij i över hundra år speglat den ryska folksjälen med detta verk. Av musiken är det främst ”De fyra små svanarnas dans” som blivit känd och älskad av en stor publik.

Den ryska nationalbaletten i Moskva är ett av världens främsta balettkompanier. Deras framgångar bygger inte på tillfälligheter, utan beror på deras många framstående dansare, som bland annat kommer från den legendariska Bolsjojbaletten i Moskva. Den Ryska Nationalbaletten har sin egen balettskola med över 70 dansare och flera erfarna och internationellt erkända pedagoger. Med sin breda repertoar har Den Ryska Nationalbaletten haft stora framgångar i bland annat England, USA, Sydafrika, Kina, Italien och Tyskland.

Historien om den förhäxade svanprinsessan som bara kan befrias från den ondskefulle Trollkarlens trolldom genom äkta kärlek. Siegfried förväntas gifta sig med en passande flicka för att föra sin dynasti vidare. Han förälskar sig inte i någon av de flickor som skulle vara ett bra parti, utan i en främmande flicka, Odette, som förtrollar honom med sin skönhet. Siegfried svär Odette evig kärlek. Den förbannelse som vilar över Odette, gör att hon bara kan ta mänsklig form under några timmar varje natt. Den ondskefulle trollkarlen ser sin chans, han låter sin egen dotter gå på fest på slottet i Odettes skepnad för att lura prinsen. Planen lyckas och den förblindade prinsen bryter, utan att veta det, sitt trohetslöfte. När det går upp för Siegfried att han blivit lurad, bönfaller han Odette att förlåta honom, och det gör hon.

Föreställningens längd: 2 timmar och 20 min inkl 20 min paus
Dansas till inspelad musik.
Biljetter säljs via www.juliusbiljettservice.se samt konserthusen egna biljettsystem. Klicka på staden nedan för att köpa biljett:

MALMÖ Live 12 januari kl 16.00 & kl 19.30 slutsålt
JÖNKÖPING Konserthus 13 januari kl 18.00
UPPSALA Konsert & Kongress 15 januari 19.30
ÖREBRO Hjalmar Bergmanteatern 16 januari kl 16.00 & 19.30 slutsålt
KARLSTAD CCC 17 januari kl 19.30
KALMAR Kalmarsalen 15 mars kl 19.30 
VÄXJÖ Konserthus 16 mars kl 19.30 slutsålt

NORRKÖPING Dee Geerhallen 17 mars kl 18.00
STOCKHOLM Cirkus 18 mars kl. 16.00 & kl 19.30 slutsålt
LINKÖPING Crusellhallen 19 mars kl 19.30
GÖTEBORG Lorensbergsteatern 20 mars kl. 16.00 & 19.30 slutsålt